понеділок, 2 квітня 2018 р.

Навчальна евакуація


  30 березня 2018 року у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 була проведена навчальна евакуація, мета якої попередження виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема, на випадок пожежі.
  Після включення звукової сигналізації (три коротких дзвінки і один довгий), яка сповістила працівників й учнів школи про виникнення надзвичайної ситуації та про початок екстреної евакуації школи, учні, взявши щоденники, у супроводі вчителя, який позаду всього класу, тримаючи класний журнал, організовано пересувалися до виходів, а далі – до спеціально визначеного місця, шкільного подвір’я, на якому шикувалися по класах, де педагогами терміново проводилась перекличка за класними журналами й повідомлялось про наявність дітей в класі (на цей день) та про кількість евакуйованих.


   Уже на загальношкільній лінійці вчитель предмета «Захист Вітчизни» Лопачак М.Є. нагадав учням про види надзвичайних ситуацій та правилам поведінки під час них. Усі разом говорили про психологію поведінки людини, яка викликана страхом за своє життя, та як не піддатись паніці, про дії дитини під час пожежі у власному будинку.
   Хотілося, щоб навчальна евакуація, метою якої було практичне відпрацювання умінь працівників та учнів школи діяти при пожежі та удосконалення педагогами й учнями теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах надзвичайних та екстремальних ситуацій, залишилася тільки навчальною, а здобутий невеличкий досвід ніколи не застосовувався в житті.





Немає коментарів:

Дописати коментар