середу, 18 квітня 2018 р.

Береженого Бог береже!


16. 04. 2018 р. у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося десяте заняття Школи безпеки на тему: «Правила поведінки у надзвичайних ситуаціях (пожежа, на воді, землетрус, небезпечні предмети тощо). Перша медична допомога».
Метою заняття було сформувати у дітей правильну безпекову поведінку у критичних ситуаціях. Школярі пригадали знання, здобуті з попередніх занять: про роботу поліцейського, спілкування із незнайомцями, про те, як безпечно себе почувати в Інтернеті, на дорозі тощо.

Володимир Сандович  розповів про те, що у житті можуть траплятися не зовсім прості, буденні ситуації, а так звані надзвичайні ситуації (землетрус, пожежа внаслідок удару блискавки та інші). Особливу увагу приділив розповіді школярам про те, як поводитись з вибухонебезпечними предметами.
Вчитель Стефанія Манько підготувала  презентацію на тему «Надзвичайні ситуації та перша допомога потерпілим». Учні об’єднались в 4 групи і  створили алгоритм  дій при надзвичайних ситуаціях: І група – при пожежі, ІІ група – на воді та кризі, ІІІ група – під час землетрусу, ІV група – якщо знайшли небезпечний предмет. Кожна група презентували свої напрацювання.
Особливу увагу приділили основним правилам надання першої медичної допомоги:
-  порядок надання першої допомоги;
-  кому в першу чергу надавати допомогу;
-  особа непритомна, відсутнє дихання, серцебиття;
-  особа непритомна, відсутнє дихання, серцебиття прослуховується та ін.
Школи безпеки кожного разу згуртовувала учнів, давала багато нових знань та досвіду, з кожним заняттям школярі набували все більше і більше практичних навичок, які знадобляться в житті кожного. Незважаючи на те, що всі 10 занять пролетіли, як одна мить, проте Яворівська ЗОШ І-ІІІ ст. №2  і надалі буде  співпрацювати з Володимиром Сандовичем.
Безпечного нам усім повсякденного життя!
 Пам’ятаймо: «Береженого Бог береже!».

Немає коментарів:

Дописати коментар