вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Мандрівка Тернопільщиною


 13 жовтня 2018 року учні 6 – А та 7 – А класів  Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (класні керівники: Гуль І. Б. та Могила І. П.) з метою глибше пізнати історію рідного краю, розгорнути незвідані сторінки культури Галичини здійснили поїздку Тернопільщиною та завітали у місто Тернопіль.
 Екскурсія розпочалася з центральної площі, прикрашеної багатьма скульптурами, та домініканського костелу, у підземеллі якого можна побачити крипти, а також піднятися на його дзвіницю.
  Зокрема  школярів вразили своєю красою церква Різдва Христового зі святинею – іконою  Тернопільської  Божої Матері, драматичний театр імені
Т. Г. Шевченка, венеціанський дворик, краєзнавчий музей, пам’ятники Данилу Галицькому, оперній співачці С. Крушельницькій, сантехніку, невидимці та стільцю. 
     Неймовірною була  виставка ретро  автомобілів та прогулянка пароплавом.
    Після ситного обіду  учні відправилися до мальовничого місця – Збаразького замку на річці Гнізна, родинного осередку магнатів Вишневецьких, що зараз асоціюється з «Вогнем  і мечем» Генріка Сенкевича та Єжи Гоффмана. Саме тут відбулися важливі події козацької визвольної війни середини         XVII століття:  в 1649 році війська Б. Хмельницького осадили сильний польський гарнізон в Збаражі. 
    Тернопільщина – це чудовий, гарний край. Він несе в собі відгомін минулого, вабить своєю красою та витонченістю. Ця туристична подорож запам’ятається  школярам на все життя !

Немає коментарів:

Дописати коментар