вівторок, 9 жовтня 2018 р.

Ми відповідаємо за тих, кого приручили

 











4 жовтня 2018 року у 2- А класі Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (класний керівник В. Буфан) була проведена година спілкування «Ми відповідаємо за тих, кого приручили». Учні переглянули відеоролик «Нам потрібно задуматися…», в якому розповідалося про важке життя безпритульних тварин, про те, як небайдужі люди піклуються про них, допомагають їм «виживати».
Діти залюбки розповідали про своїх домашніх улюбленців, показали фотографії з ними, ділились досвідом піклування про них.  

4 жовтня 2018 р. у 2-Б класі відбулася година спілкування «Тварини – наші друзі». Школярі розповідали про своїх домашніх улюбленців, ділилися своїм досвідом піклування про них. Висловлювали свою стурбованість про бездомних тварин, які потребують допомоги. Прослухали і обговорили оповідання Василя Сухомлинського «Микола, Вітя  й цуцик». Другокласники намалювали плакат «Захист тварин – справа честі людей». 

Хто тварина для людини ? Друг, чи річ, яку можна в будь - який момент викинути на вулицю? Ми відповідаємо за тих, кого приручили. Людяність визначається не тільки гуманним та відповідальним ставленням до людей, але й до тварин.
У 4 – А класі (класний керівник А. Шубертович) кожен учень, у кого є домашній улюбленець,  мав можливість поділитись своїм досвідом піклування про «братів наших менших». Школярі  демонстрували фотографії з тваринами.   Завершили  урок прослуховуванням твору М.Чайківського «Вірний».

 В рамках Всеукраїнського уроку Доброти учні 4 – Б класу побували на уроці -  екскурсії, а саме відвідали зоопарк «Лімпопо». Під час уроку вчитель разом із учнями змогли обговорити важливі питання про ставлення до тварин, піклування про них та відповідального поводження з ними. Діти також поділилися розповідями про своїх домашніх улюбленців. Від спілкування з дикими тваринами учні отримали море гарних вражень та позитивних емоцій.

  04 жовтня 2018 року у 7-их  класах Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбувся урок «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин», проведений класними керівниками І.П. Могилою та У.В. Конанець.  Девізом уроку були слова: «У природи немає для нас, ні нагород, ні покарань, у неї є лише наслідки».
Учні підготували цікаві розповіді про своїх домашніх улюбленців. Школярі із захопленням слухали  вчителів  про актуальну проблему бездомних тварин. Статистика просто вразила дітей. Із захопленням слухали і про те, що потрібно робити, коли тваринка загубилася.
 Діти переглянули  відео, як саме з тваринами поводяться у притулку і, що вони відчувають, коли опиняються на вулиці. Зокрема, дізналися, що кожен з нас може долучитися до волонтерства разом із батьками. Для цього потрібне лише наше бажання та трохи вільного часу.
День тварин – це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх улюбленців, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім’ї. Пам’ятайте , що ми відповідаємо за тих, кого приручили.
  




















Немає коментарів:

Дописати коментар