пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

«Захищай свої права разом з МІН’ЮСТОМ!»

  13 грудня 2018 року організована зустріч учнів 8-х класів Яворівської ЗОШ І- ІІІ ст. № 2 із працівниками Яворівського районного відділу ДРАЦС головного територіального управління юстиції у Львівській області, а зокрема Маковецькою Марією Іванівною та Луньо Іриною Петрівною. Темою розмови стала правова обізнаністю школярів, гасло якої «Захищай свої права разом з МІН’ЮСТОМ!».
  Сьогодні є нерідкістю, коли права громадян порушуються як звичайними громадянами, так і органами державної влади та місцевого самоврядування. І дуже часто, в таких ситуаціях, людина відчуває свою беззахисність та нічого не вчиняє щодо захисту свого права чи його відновлення.
  Думка про особисту беззахисність та нездатність захистити себе, насправді є хибною! Вона є результатом елементарного не знання своїх прав та можливостей! Варто пам’ятати, що сьогодні у нас є достатньо можливостей, щоб на належному рівні захистити себе! Тому працівники юстиції акцентували увагу учнів на тому, що перше і головне завдання захисту наших прав — покладається саме на нас, і наскільки ми знаємо свої права та є активні у їх захисті, настільки і ми ефективного їх захистимо!

Немає коментарів:

Дописати коментар