середу, 12 грудня 2018 р.

До нас завітав «театр»




Цей тиждень у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 розпочався незвично. До нас завітала талановита акторка, режисер, член Спілки театральних діячів України п. Оксана Іваненків із моновиставами. Учні поринули у світ творчості класиків української літератури, а також у незвідані глибини усної народної творчості. Пані Оксана постала перед школярами в різних іпостасях: восьмикласники із захопленням спостерігали за Лесею Українкою, дев’ятикласники перенеслись в епоху Котляревського та його «Енеїди», семикласники думками поринули в Карпатські гори до мудрого Захара Беркута. Найстарші наші школярі спостерігали за акторкою, що постала перед ними як Ліна Костенко.
 Поезія, музика, акторська майстерність настільки захопили і дітей, і вчителів, що всі забули про звичні будні. Хотілося слухати, дивитися та насолоджуватись…
А з якою щирою радістю п’ятикласники та шестикласники сприймали казки у виконанні акторки. Вони спробували й себе у ролі веселого дядька  Лоскотона, малого Богдана Лепкого, допитливого Степана Руданського. Сміх, радість, непідробні емоції, щира атмосфера запанували у стінах рідної школи. Діти аплодували пані Оксані, робили із нею фото на пам’ять. Усі залишилися вдячними за те, що їм  дозволили доторкнутись до прекрасного.

Немає коментарів:

Дописати коментар