пʼятницю, 15 березня 2019 р.

«... Я в році 1901 купив кусень грунту під містом, щоб поставити собі хату...»


            14 березня 2019 року учні  7- А класу  Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (класний керівник Могила І. П. та педагог - організатор Тучапець Г. М. ) з метою глибше пізнати історію українських митців, розгорнути незвідані сторінки їхнього життя здійснили поїздку у Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка та Державний меморіальний музей Михайла Грушевського.
       Екскурсія розпочалась з літературно-меморіального музею Івана Франка. Учні дізналися, що саме тут проживав видатний письменник, учений, політичний та громадський діяч. У музеї вони побачили його робочий кабінет, фортепіано, робочий стіл, за яким він сидів, зокрема чорнильницю з ручкою, книги та підсвічник. Школярів зацікавили шафи з книжками, на стінах портрети і малюнки І.Труша, близького приятеля письменника.
     Завершили свою поїздку походом у Державний меморіальний музей Михайла Грушевського, у якому екскурсувод розповідала про життя, творчу й політичну діяльність першого Президента України.  Учні змогли побачити оригінали видань його творів, світлини, листи вченого, особисті речі та речі членів родини.
         Поїздка вкотре зацікавила і довела, що  Михайло Грушевський та Іван Франко – це світочі української нації.




Немає коментарів:

Дописати коментар