середу, 13 березня 2019 р.

Подорож століттям дерзань та творчої свободи


 12 березня 2019 року у 7-Б класі Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбувся урок із всесвітньої історії на тему: «Архітектура та мистецтво. Ранній гуманізм та Відродження».
  Відродження — це справді нова епоха. І усвідомлення того, що народилася нова епоха, у своїх визначних рисах протилежна епосі попередній, — одна з типових особливостей культури XV і XVI ст. Це століття, в якому були розв'язані суто художні завдання та час, у якому основну увагу приділяли людській індивідуальності.
  Вчитель історії Варениця Марія Михайлівна вміло вела семикласників стежками середньовічного мистецтва. Упродовж уроку учні шукали відповідь на запитання «Що? Як? Чому?». Вправа «чистий аркуш», завдання на інтерактивній дошці, робота у групах, заочні мандрівки вулицями європейських міст - усе сприяло формуванню ключовихкомпетентностей. Родзинкою уроку стала віртуальнаподорож у собор Паризької Богоматері та собор у Вормсі, до Пізанської вежі та у всесвітньовідомий Нотр - Дам- ля - Гранд.
  Рефлексія уроку - проблемне питання: чи дійсно назва «темні віки» відповідає назві «середні віки»?
 Вчитель Варениця М.М. наполегливо навчає школярів основ людської солідарності, толерантного ставлення до мистецької культури різних народів.


Немає коментарів:

Дописати коментар