середу, 24 січня 2018 р.

Інтернет: ворог чи друг?

22.01.2018 р.в Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбулось чергове заняття «Школа безпеки життя».Тема якогоактуальна для сьогодення: «Інформаційна безпека та кібербезпека».
Інтернет-технології охоплюють майже весь світ, тому мережа Інтернет стала доступною і для тих людей, які мають не найкращі наміри.  Цікавим є факт, що кожний 16-й сайт в Україні містить шкідливе програмне забезпечення, яким потенційно може бути заражений комп’ютер користувача. А кожний 70-й ресурс є шахрайським! (Школа безпеки життя.- Яворів БО «Твоє право»,2017.-64с.)
Урок «Школа безпеки життя» розпочався з вправи «Рецепт гарного настрою», яка  налаштувала школярів на плідну працю. Об’єднавшись у групи, учні складали художній портрет   слів  «інтернет», «кібербезпека», «персональні данні».Школярі демонстрували свої роботи та розказували історії з власного досвіду щодо  роботи в мережі Інтернет, а також провели інтерактивну гру «Листування в Інтернеті». Учасники занять презентували свої відповіді, наголошували на правилах - порадах, щодо захисту та етикету в соціальних мережах.
Для того, щоб закріпити вивчений матеріал на практиці, учні отримали завдання створити комп’ютерну презентацію на тему  «Кібербезпека. Способи захисту від хакерських атак». У підсумку заняття були укладені спільні правила безпечного користування Інтернетом.


Немає коментарів:

Дописати коментар