четвер, 20 грудня 2018 р.

У суді…












13 грудня 2018 року в рамках  Всеукраїнського тижня права учні 9-Б класу Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відвідали Яворівський районний суд Львівської області.
Школярів зустріли суддя спікер Карпин І.М., керівник апарату суду Грицан Д.Б. та консультант суду Папірник Г.Я. У ході ознайомчої екскурсії  приміщенням суду учні дізналися про специфіку роботи працівників апарату суду, порядком прийому та реєстрації вхідної кореспонденції.
Суддя спікер Карпин І.М. ознайомила  учнів з вимогами відбору на посаду судді та її специфікою. Розповіла, що робота судді надзвичайно складна та відповідальна. Під час спілкування з суддею Карпин І.М.  учні дізналися про реалізацію основних прав та свобод гарантованих їм Конституцією та законами України. Суддя відповіла на запитання, які активно задавали учні.
Керівник апарату  Грицан Д.Б. розповіла про історію створення Яворівського районного суду, роботу канцелярії, порядок звернення до суду та про посадові обов’язки працівників апарату суду.
Консультант суду Папірник Г.Я. ознайомила учнів з порядком проведення конкурсу та зайняття вакантних посад державної служби, вимогами до кандидатів та провела правову вікторину. Переможцям конкурсу було вручено грамоти та Конституцію України.
Після прослуханої інформації школярі переглянули відеофільм «Як поводити себе в судді».
Такі зустрічі сприяють набуттю учнями необхідного рівня правових знань.

Немає коментарів:

Дописати коментар