пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

«100 крилатих героїв у небо полетіли»

20 лютого вся Україна вшановує День пам’яті Небесної сотні. Цей трагічний день ввійшов в історію нашого народу як символ нескореності та самопожертви кращих синів України.
  Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими        Ангелами – Охоронцями на небі.
  «100 крилатих героїв у небо полетіли». Саме під такою назвою відбувся виховний захід, присвячений пам'яті Героїв Небесної Сотні у Яворівській ЗОШ І – ІІІ ст. №2 у рамках проекту «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього». На захід були запрошені отець Михайло Ганяк, сотрудник храму Покрови Пресвятої Богородиці, та Петро Іванець, депутат І демократичного скликання Львівської обласної Чорноволівської ради, поет Яворівщини, учасник двох майданів. Разом із отцем усі присутні промовили спільну молитву за душі невинно убитих. Петро Іванович розповів про трагічні події, очевидцем яких був сам, і продекламував вірші, присвячені пам’яті героїв.
  Під сумний гімн Майдану «Пливе кача» вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто своїм життям викупив свободу для мільйонів українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар