вівторок, 7 травня 2019 р.

Наша сила в діях, наша сила в слові….


  24 квітня 2019 року на базі опорного закладу «Краковецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Романа Шухевича» було проведено окружний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), у якому взяло участь 8 команд, серед яких була і наша команда «Хортиця».
  На урочисте відкриття прибув начальник відділу освіти Яворівської райдержадміністрації Байда В.П., який наголосив на сьогоднішній нестабільній ситуації в Україні. А підготовка і проведення військово-патріотичної гри є вагомим фактором формування особистості представників нової генерації українців, майбутніх захисників своєї держави.
Серед видів змагань були конкурси строю та пісні: «Впоряд», «Стрільба з пневматичної гвинтівки», «Перетягування линви», конкурс інтелектуальної творчої гри-вікторини «Відун», «Рятівник». Кожен рій показав свою вправність, фізичну та стройову підготовку, навики з надання першої долікарської допомоги та транспортування потерпілого.
  Наша команда у складі Ольги Петяк, Вікторії Федик, Віталія Стачинського, Артура Грігоряна, Руслана Побережника, Олександра Фірчука, Олександра Колодки та Ростислава Дмитріва гідно пройшла випробування на всіх етапах, хоч і здобула загальнокомандне ІІІ місце. Ніхто не був розчарований, бо отримали багато позитивних емоцій.


Похід у музей


24 квітня 2019 року учні 9-А та 9-Б класів відвідали Музей військової історії Яворівщини , де ознайомились з виставкою "Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини”, якою вшанували пам’ять героїв, загиблих у лютому 2014 року під час масових розстрілів на Майдані Незалежності у Києві. З експонатами виставки присутніх ознайомила старший науковий співробітник відділу “Музей визвольної боротьби України” Львівського історичного музею Світлана Кочергіна. Основу фотовиставки складають 24 стенди-життєписи, виготовлені в Музеї визвольної боротьби України за участю родин Героїв Небесної Сотні.

Немає коментарів:

Дописати коментар