пʼятниця, 31 січня 2020 р.

Осередок терапії та профілактики узалежнень для молоді


30 січня 2020 року методист, практичний психолог Яворівської гімназії ім. О. Маковея Петрик О.О. разом із практичним психологом Юрійчук Х.В. та вчителем хімії Глущенко У.О. Яворівської ЗОШ I-III ступенів №2 провели програму профілактики «Осередок терапії та профілактики узалежнень для молоді» для учнів 9-их класів школи «Під Ратушею».
      Метою уроку було дослідити чинники, які впливають на вживання алкоголю, висвітлити зміст соціально-психологічної технології з профілактики алкоголізму.
      Учні ознайомились з основними  факторами, які впливають на узалежнення. Читаючи листи дітей, батьки яких є алкоголіками, мимоволі переймалися тим болем, який кричить з кожного рядка, побачили всю глибину прірви, в яку потрапляє маленька людина. Зібрані листи дітей з родин, де вживають алкоголем, – яскравий свідчення того, що допомога існує. Конкретна, ефективна, доступна. Учням роздавали конверти з «правдами» і «міфами» про алкоголізм, де їм потрібно було визначити правдиві факти. Також девятикласники виконали інсценізацію сімї, в якій існує дана проблема.
      Такий профілактичний захід спрямований на боротьбу зі зловживанням алкоголю і, найголовніше, – виховання антиалкогольної спрямованості особистості неповнолітніх.


Немає коментарів:

Дописати коментар