пʼятницю, 8 травня 2020 р.

День цивільного захисту


Дистанційне навчання не стало перешкодою для проведення Дня цивільного захисту у Яворівській ЗОШ І – ІІІ ступенів №2.  
У 1 – А класі 5 травня 2020р. до Дня цивільного захисту відбулась відеоконференція через платформу ZOOM на тему «Провокатори хвороб».
   Діти дізнались, що таке вірус, де він живе, чого хоче та як врятуватись від вірусів. Зрозуміли, що щеплення потрібні, а гігієна запобігає проникненню бактерій в організм. При спільному перегляді відео Фрося допомогла дітям зрозуміти, як боротись з вірусами. Першачки побажали один одному, щоб віруси до них не чіплялись.
До дня Цивільного Захисту у 1- Б класі було дистанційно проведено виховну годину на тему: «Корисні та шкідливі мікроби». Під час заняття учні дізналися про те, що мікроби можуть бути корисні та шкідливі, а також , що деякі з них здатні спричинити інфекційні хвороби. Особливу увагу приділено  необхідності  дотримання правил особистої гігієни та піклування про своє здоров’я. Також кожен учень виготовив з пластиліну уявного мікроба та героя, який з ним бореться.


Учні 2 - А класу переглянувши мультфільми «Про вірус дітям” та « Дітям про особисту гігієну. Маша і мило», з яких діти дізнались, як легко можна «озброїтись» проти вірусів і бактерій. Самостіно склали правила особистої гігієни . Зобразили це на своїх малюнках. 
На уроці  Цивільного захисту  у 2-Б класі (вчитель Кондратьєва В. М.) учні  дізналися, як  адекватно діяти у надзвичайних ситуаціях у мирний та воєнний час. Не можна було оминути і проблему сьогодення – COVID – 19. Школярі ще раз згадали попереджувальну інформацію, визначили засоби і способи захисту від вірусу.
 У 3 – А класі був  проведений онлайн – урок « Про коронавірус: як захиститися від нього». Діти переглянули відеоролик, у якому маленька принцеса Фрося розказала, як протистояти цій небезпечній хворобі. Разом повторили правила, яких потрібно дотримуватись під час поширення пандемії, поділилися враженнями, як кожен з них дотримується  їх під час карантину.
Учитель 3 - Б класу Манько Марія Іванівна дистанційно провела  урок з цивільної оборони на тему: «Допоможи собі сам».Діти переглянули відеоролик про коронавірус. Учні дізналися, що він любить подорожувати та перестрибувати з однієї руки на іншу. Вчилися не пускати  вірус до себе в гості:  ретельно мити  руки з милом, використовувати антисептик і дотримуватися правил карантину.
Третьокласники зрозуміли, що кожен може допомогти собі сам і  зберегти здоров’я та не наражати на небезпеку інших.
В 4-А класі був проведений урок з цивільного захисту на тему: «Подорож у країну Безпеки». Учні прослухали аудіо казку  про бактерії і Їжачка, переглянули відео «Як правильно розказати дітям про віру» і «Особиста гігієна». Урок відбувся дистанційно на платформі Zoom.
У 4 –Б  класі на платформі ZOOM  відбулася година спілкування на тему: “ЦІКАВИМИ СТЕЖИНАМИ ПО «КРАЇНІ МІЦНОГО ЗДОРОВ’Я” у рамках загальношкільного марафону з цивільного захисту. Разом з героями мультиків діти повторили правила особистої гігієни, провели досліди з водою, милом.  Підсумок заняття –  нові знання, нові ідеї,щасливі усмішки. 
У 5 – А  класі було проведено виховну справу на тему: «Міфи і факти про коронавірус», приурочену Дню цивільного захисту у школі «Під Ратушею». . На тлі пандемії коронавірусу соцмережами активно поширюються ланцюгові розсилки із неправдивими фактами та порадами щодо цього захворювання.. Тому п’ятикласники переглянули відео https://www.youtube.com/watch?v=Eydr7OMeqF4, в якому телекомпанія DW зібрала 10 найпоширеніших міфів про SARS-cov2. Опісля учні поділилися своїми думками  щодо побаченого.
У рамках  Дня Цивільного Захисту у 5- Б  класі Яворівської ЗОШ I-III ст..№2 було проведено виховну справу на тему : «Обережно : коронавірус!» .
   Під час спілкування з учнями  опрацьовано пам’ятку профілактики інфікування  та поширення коронавірусу та змодельовано певні життєві ситуації. Також школярі передивились навчальне відео.
  Знати про коронавірус  якомога більше – означає захистити від хвороби себе і  близьких. В умовах пандемії COVID – 19 ,яка охопила  світ і Україну зокрема, ці знання є надзвичайно важливими.
У 6-А класі відбулася бесіда у програмі Zoom на тему: «Бактерії - корисні та шкідливі». Учні обговорювали роль мікроорганізмів у житті людини, дізналися, що бактерії можуть бути не лише шкідливим, а й корисними та визначили правила гігієни, дотримання яких допоможе залишатися здоровим. 
До Дня цивільного захисту населення у 6-б класі було проведено годину класного керівника «Не жартуй з вогнем!» Тема бесіди актуальна як ніколи, адже Україна і весь світ потерпають від недбалого поводження з вогнем: горять ліси, сухостої, вогонь охоплює цілі села… 
Шестикласники  переглянули відеоматеріал про пожежну безпеку, вкотре пригадали правила поведінки під час небезпечних ситуацій, спричинених вогнем. Наостанок школярі взяли участь у вікторині, виявивши свої знання з даної теми.
 «Не жартуй з вогнем!» Сподіваємося, що ці слова глибоко запали в душу кожному учневі.
У 7 – А   класі відбувся  виховний онлайн - захід – інформаційно-просвітницька бесіда «Як уберегтися від вірусів? Битва за здоров’я» як участь у загальношкільному Дні цивільного захисту.
Тема зумовлена актуальною ситуацією в українському суспільстві і світі. Аналізуючи велику кількість  інформації на дану тему, що лине з різних  джерел і не завжди є правдивою, учні з цікавістю обговорювали можливості особистого захисту та загальної безпеки, користь і шкоду вірусів, здорове ставлення до ситуації та варіанти її вирішення. Переглянуті відео допомогли семикласникам зорієнтуватися у питаннях: звідки беруться віруси та як вберегтися від зарази.
Переглянувши відео «Звідки взялись найстрашніші хвороби?», учні 7 – Б класу довідались, які чинники вплинули на поширення найстрашніших пандемій в історії людства.
Детальна інфографіка продемонструвала  дітям правила гігієни рук та етикету, як правильно носити маску , дезинфікувати особисті речі, поважати особистий простір інших людей, уникати дотиків  обличчя та зміцнювати імунітет. Учні впевнились у тому , що дотримання усіх правил і вимог карантину допоможе уникнути недуги або ж значно полегшити її перебіг.
Під час онлайн - бесіди «Що світ сьогодні знає про новий вірус?» у 8-Акласі було опрацьоване відео про шляхи поширення вірусу та про те, як знизити ризик інфікування коронавірусом. Діти засвоїли правила поведінки в період карантину, дотримуючись профілактичних заходів. Також розглядали такі терміни, як: «самоізоляція» і «карантин».
Класний керівник 8 –Б класу в онлайн конференції провела виховну годину на тему: «Звідки беруться нові віруси». Учні дізналися про виникнення нових вірусів, переглянувши відео до даної теми. Школярі поділилися знаннями, бо вивчали цей матеріал на уроці біології. 
Під час спілкування з учнями 9 – А класу була опрацьована пам’ятка  профілактики інфікування та поширення коронавірусу, змодельовані можливі життєві ситуації та розглянуті такі питання:
- Як знизити ризик інфікування?
- Як захистити інших від інфікування?
- Чи варто надягати медичну маску та коли її використання необхідне?
- Як правильно надягати, використовувати та утилізувати маску?
- Як залишитися здоровим під час подорожі?
- Безпека харчових продуктів.
У 9-Б класі  проведена виховна година  «Віруси, їх будова. Життєві цикли вірусів. Роль в природі неклітинних форм життя».  
  Щоб зрозуміти, у чому підступність вірусу COVID-19 та переконатися в доцільності карантинних заходів і дотриманні правил особистої гігієни, ми маємо зануритися в загальні відомості про віруси та їх вплив на наш організм. Важливо дотримуватися принципу послідовності у вивченні теми, аби не проґавити важливі деталі. За словами великої науковиці Марії Склодовської-Кюрі, у житті немає нічого, чого варто було б боятися, є тільки те, що потрібно зрозуміти. 
Щоб навчити учнів діяти рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, у 10 – А класі відбувся урок ЦЗ на тему: «Життя -   це найвища цінність. Бережи його!». Десятикласники удосконалили свої знання та навички щодо дій в  умовах екстремальних ситуацій. Ділилися  досвідом, як грамотно та чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я та життя. Поспілкувавшись, діти зрозуміли, що отримані знання знадобляться у повсякденні. 
У 10 - Б класі була проведена виховна година “День Цивільного Захисту”. В умовах пандемії особливо актуальними стали знання учнів  про дії населення у час надзвичайних ситуацій. Важливість соціальної дистанції та правил особистої гігієни - це те, що зараз стосується поведінки як школярів ,так і дорослих у час нових викликів перед людством.
Для учнів 11-А класу було проведено годину класного керівника на платформі classroom на тему: «Коронавірус: симптоми та профілактика». 
Про класифікацію та етіологію захворювання, шляхи зараження, механізми розвитку та клінічні прояви цієї небезпечної хвороби учні дізналися з уст телеведучої Алли Мазур.         
Поради, як захистити себе від коронавірусу, одинадцятикласники отримали від лікаря- інфекціоніста Володимира Курпіти.
Познайомилися також з відеороликами МОЗу про корнавірус та як від нього захиститися, працюючи  в групах. 
Класний керівник 11 – Б класу  Галамай О.Д. провела виховну годину “День цивільного захисту. Надзвичані ситуації», використовуючи сервіс ZOOM. Основним завдання було донести до учнів, як грамотно і чітко діяти в час пандемії Covid  19, щоб зберегти здоров’я і життя своє і близьких.     


Немає коментарів:

Дописати коментар