понеділок, 21 грудня 2020 р.

Правова свідомість – показник вихованості молоді

    Проблема превентивності завжди була і є пріоритетною в системі психолого-педагогічних, медичних, правових, соціологічних досліджень у різних країнах світу. В Україні це питання набуває особливої гостроти, оскільки молодь формується в складних соціокультурних умовах економічних і політичних суперечностей, неврівноваженості соціальних процесів.

  З метою правової освіти і виховання учнів в Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст.. №2 проводяться заходи щодо попередження негативних виявів серед неповнолітніх.

   Так 15.12.2020 року в 8-А класі педагогом – організатором Тучапець Г.М. було проведено тренінгове заняття «Правопорушення підлітків та її наслідки». Мова йшла про соціальну дезадаптацію учнів, тобто таке пристосування до соціального середовища, за якого вони набувають негативного соціального досвіду, що спричиняє подальші протиправні вчинки. З’ясувалося, що формування в дітей позитивного чи негативного досвіду починається із сім’ї. Педагогом було підготовлено цікаві ситуації, короткометражні відеоролики та вправи, під час обговорення яких з’ясували причини правопорушень неповнолітніх та механізм помилок сімейного виховання.

Немає коментарів:

Дописати коментар