неділя, 11 липня 2021 р.

Сонячне Закарпаття

 З 5 по 7 липня 2021 року учні 9 - Б класу Яворівського ЗЗСО І - ІІІ ст. № 2 разом з класним керівником У. Конанець мандрували сонячним Закарпаттям. Цей дивовижно красивий край з казковою природою, мальовничими горами, цілющими мінеральними джерелами та величними водоспадами є улюбленим місцем відпочинку для туристів з усього світу. Саме на Закарпатті розташовані знані старовинні замки, які привертають увагу не тільки правдивими легендами, але й відмінним зовнішнім виглядом. 
Перший день мандрівки проминув бадьорими прогулянками по замках Шенборна та Паланок, по бруківці чудового Мукачева, плаванням в термальних ваннах Берегова і завершився в приватній садибі, де ми смакували страви угорської кухні. 
Другий день подорожі продовжили Ужгородом, обласним центром Закарпаття. Школярі проходили квест і шукали фігурки - символи, які розповідали про історію міста, його магічну символіку. Родзинкою цього дня було купання в чанах в селі Лумшори. 
Останній день подорожі розпочали з відвідування села Іза, яке відоме далеко за межами Закарпатської області, а все завдяки ремеслу лозоплетіння, яке місцеві жителі вдосконалили і довели до рівня мистецтва. Продовжили мандрівку територією Національного природного парку «Синевир». Це казковий куточок прекрасної природи і місце, де розташована найзагадковіша визначна пам'ятка Західної України. Саме тут, захована в густих хвойних лісах Карпат, знаходиться справжня природна перлина і одна з візитівок смарагдових Карпат – озеро Синевир, яке вражає своїми кришталево чистими і глибокими водами. Сюди ми приїхали, щоб помилуватись найбільшим гірським озером в Україні та насолодитись чудовими мальовничими краєвидами навколо. У дружному колективі при хорошій погоді наша мандрівка завершилася, а емоції і нові враження зробили її незабутньою!

Немає коментарів:

Дописати коментар