пʼятниця, 20 серпня 2021 р.

Незабутня подорож до Сонячної Болгарії

         Фотоальбом

  Що може бути краще за відпочинок на морі влітку?! Напевно, кожна людина мріє поплавати в теплих водах, поніжитись під яскравим сонячним промінням. Не оминула така нагода і учасників Народного танцювального колективу «Юність»            ( керівник М. Польшин), які вирушили цього року до Болгарії. З метою популяризації традицій українського танцювального мистецтва колектив взяв участь у фестивалі «Creative Fest Elinite».

  Яскравим сонцем зустрів Сонячний берег танцюристів з України. Розмістились учасники у відпочинковому комплексі «Happy land», у якому затишні кімнати, смачна їжа і привітний персонал, що дбає про комфорт гостей. Протягом десяти днів діти відпочивали і оздоровлювались на морі, набирались позитивних вражень та не забували готуватись до фестивалю, який відбувся 27 червня у місті Еленіте.

  Фестиваль відкрили організатори, які привітали всіх учасників і побажали їм перемоги. Відтак розпочався виступ колективів. Наш ансамбль продемонстрував свої найкращі танці: «Крижачок» і «Краков’як» (середня танцювальна група), а також «Дев’ятка» та « Подільська полька» ( старша танцювальна група). Глядачі оцінили високу майстерність наших танцюристів бурхливими оплесками, а поважне журі відзначило професійну техніку виконання та оригінальність танців. За підсумками фестивалю наш колектив нагороджений дипломами І ступеня, а також гран-прі в номінації «Хореографія»

  Спогадом на все життя залишиться подорож до стародавнього міста Несебр, яка відбулася 28 червня. Умовно це болгарське старовинне місто поділяють на дві частини: Старий і Новий Несебр. Старе місто розташовується на півострові, а з сушею його сполучає довгий і вузький десятиметровий перешийок. Головна визначна пам'ятка Несебр - церкви. Якщо в минулому їх було близько чотирьох десятків, то сьогодні збереглися одиниці.. Учні були в захопленні віді унікальних настінних розписів ,а також архітектури, що поєднує в собі червону цеглу, натуральний камінь і керамічні розетки. Церква Святої Софії вразила найбільше. Це найстарша церква міста, побудована ще в V столітті на місці колишнього святилища Аполлона. Вона частково зруйнована, можливо, внаслідок землетрусу. У стіну храму вмурована мармурова плита з цитатою із Біблії: «І дозволь моєму плачу досягти до Тебе». Неподалік від церкви є джерело, у якому, за легендою, треба вмитись, напитись води і загадати бажання, яке обов’язково збудеться.

   В останній день перед від’їздом, за проханням адміністратора відпочинкового комплексу, наш колектив дав концерт для гостей «Happy land». Крім танців, звучали і українські народні пісні у виконанні учнів -Тараса Болонного та Анастасії Кожак, а також батьків - Тетяни Кричковської, Любові Духнич та Ростислава Рогового. Глядачі підтримували артистів бурхливими оплесками, а адміністрація нагородила наш колектив дипломами І ступеня. Подячна грамота була вручена керівнику Народного танцювального колективу «Юність» Миколі Польшину за високу майстерність, професіоналізм, наполегливість у своїй праці.
Учасники колективу «Юність» вдячні керівнику гуртка Миколі Польшину за його самовідданість та нелегку працю. Висловлюють подяку директору школи Оксані Остапівні Бамбуровій за турботливість, опіку та сприяння в організації поїздки.

Немає коментарів:

Дописати коментар