вівторок, 15 лютого 2022 р.

Простий крок до безпечного Інтернету

   8 лютого 2022 року світова спільнота відзначала День безпечного Інтернету. Відповідні заходи проходять у всьому світі з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного Інтернет простору для наймолодших користувачів. Наш навчальний заклад не став виключенням та долучився до проведення даних заходів.

    Вчителями інформатики (Манько С.В. та Тучапець Г.М) молодшим школярам  були представлені мультфільми про безпечне користування Інтернетом. Здобувачі освіти  здійснили подорож до країни "Інтернет" разом з героями мультфільму та переглянули казку про Всесвітню павутину. Усі учасники й учасниці отримали пам'ятку "10 порад щодо безпеки в Інтернеті" та дізналися більше про Інтернет-культуру, пригадали правила Інтернет спілкування та дали обіцянки їх дотримуватись, а також познайомилися з цікавими, а головне, безпечними Інтернет-ресурсами. Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

   Старшокласникам проводилися відеоуроки на тему: «Інтернет - користь чи прихована небезпека» з метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті.

Завдяки проведеним заходам підвищився рівень знань про безпечне та відповідальне використання Інтернет-технологій серед дітей та молоді. Здобувачі освіти обговорили шляхи безпечного використання Інтернету, питання Інтернет-етики, загрози протизаконного контенту, що, на нашу думку, сприяє розвитку громадських компетентностей.







Немає коментарів:

Дописати коментар