середа, 22 лютого 2023 р.

Мова єднає

21 лютого 2023 року Яворівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 відзначав особливо актуальне у сучасних реаліях свято — Міжнародний день рідної мови. “Єднаймося й перемагаймо” стало девізом дня, оскільки вже всі розуміють, що мова єднає, і це має велике значення. Учні середньої та старшої ланки стали учасниками марафону з однойменною девізові назвою та створили плакат, що закликає усвідомити красу та масштабність нашої мови. Також ця спільна робота підсилює колективну свідомість, демонструє, що кожна маленька дія творить великий результат.

          Творчий потенціал 5-тикласники реалізували у малих проектах, складаючи власні поезії про Україну, про нашу мову, ілюструючи їх. Виставка “Поетичні перлини дитячої творчості” захопила дітей, стала для них справжньою гордістю. Успіхи в опануванні рідним словом — це справжня винагорода теж і для учителів. Також у  5  -х класах  проведено вікторину "Мовна скарбничка", а 6-ті класи переглянули та обговорили відеоролик "Мова єднає".

У 10-А класі проведено круглий стіл на тему: "Рідна мова - моя честь і гідність".

Переконані, що усі тематичні справи підсилять мовну грамотність шкільної молоді та зміцнять патріотичні настрої українського суспільства.
                                                           

Немає коментарів:

Дописати коментар