четвер, 22 червня 2023 р.

«ЮНІСТЬ» ПІДКОРИЛА ХОРВАТІЮ


 23 квітня НАТ «Юність» Яворівської школи «Під Ратушею» під керівництвом Миколи Польшина отримав чергове запрошення на участь у фестивалі «Дні української культури» у Хорватії. Захід традиційно проходить у червні кілька років поспіль у місті Єлса, на острові Хвар. Колектив із радістю прийняв пропозицію та кілька місяців працював над постановкою танців.
 1 червня розпочалась тривала та незабутня подорож українців до Хорватії, а вже 2 червня вони  насолоджувалися приємним морським бризом та теплим, літнім сонечком у місті Старий Град, який був локацією для проживання.
 Відпочиваючи на березі блакитного Адріатичного моря, колектив не припиняв репетиції. Також 6 червня організатори фестивалю запросили “Юність” на екскурсію до міста Хвар, де запропонували відвідати ботанічний сад та фортецю XVI століття, з якої відкривається чудовий краєвид на Пакленські острови.
 10 червня у місті Єлса, у приміщенні міської ради, «Юність» зустрілась із хорватськими народними колективами, які з теплотою в серцях та усмішками на обличчі прийняли нас на своєму фестивалі. У кінці виступу  обдарували гучними оваціями, подарунками та грамотою за участь у дружніх зустрічах з хорватськими колегами  та фестивалі. нагородила особисто президентка KUD “Jelsa” Періка Мілета.
 Наступного дня, 11 червня, святкування продовжилося вже у місті Старий Град, у затишному дворику просто неба, де колектив був нагороджений подякою від туристичної агенції міста Старий Град.
 Додому учасники колективу повернулись бадьорими, засмаглими, щасливими та готовими й надалі плідно працювати, аби прославляти хореографічне мистецтво України за межами держави.
 Художній керівник НАТ «Юність» висловлює щирі слова подяки усім учасникам колективу за старання та бажання підвищувати свій мистецький рівень, а також директору Яворівської школи «Під Ратушею» Оксані Бамбуровій, перевізнику Володимиру Теразу, депутатському корпусу та особисто міському голові Ігорю Грабовському за допомогу в організації даної поїздки.

Немає коментарів:

Дописати коментар