понеділок, 7 листопада 2016 р.

Ти можеш зупинити алкоголізм!

«Пияцтво – це демон, що його деякі собі обирають і для розкоші вводять і душу»
Святий отець Василій Великий

28.10.2016р. учні школи «Під Ратушею» (7-11 класи) приєднали до руху «За твердість життя», який очолює під диякон УГКЦ Петро Чайковський, взявши участь у семінарі на тему «Алкоголь та правда про нього». В рамках семінару учні вчились давати відверті відповіді на запитання «Тесту на виявлення алкогольної залежності», які були розподілені на такі фрази: товариське пиття, фаза застереження, критична фаза, хронічна фаза.
Врешті діти зрозуміли, що твердість – це основа, на котрій потрібно будувати здорове суспільство, а алкоголізм є прогресуючою та смертельною хворобою як алергія, рак, цукровий діабет. І якщо близькі алкоголіка перебирають на себе його життєві обов’язки, приймають за нього важливі рішення, контролюють його, то цим вони допомагають не йому, а прогресуванню хвороби: узалежнений зупиняється в суспільному та емоційному розвитку. Тому дуже важливо є допомогти хворій людині визнати необхідність свого лікування.
Доцент НУ «Львівська політехніка» член комісії у справах мирян Боровець Зенон Іванович ознайомив підлітків зі схемою, яка відверто ілюструє, в яких органах людського організму залишає сліди невластиве вживання алкоголю. Невтішною на сьогодні залишається і статистика, згідно якої 40 тис. українців помирає щорічно від алкоголю, 40% підлітків раз на місяць уживають алкоголь, 70% дітей вперше пробують алкоголь з рук батьків, 60% дитячих отруєнь спричинені алкоголем.
Діти зрозуміли, що своїм взаєморозумінням можуть допомогти людям, які страждають від почуття провини, самотності та безнадійності, які є наслідками алкоголізму. І, врешті, страшним, хитрим і руйнівним не був наш супротивник, існує Той, Хто має над ним цілковиту владу – Ним є Бог. Необхідно лише сумлінно вчитись довіряти Йому своє життя і свою волю.
Отриманою інформацією діти обіцяли поділитись з особами, які мають проблеми. Зробивши дуже важливу і милосердну справу, можливо, їм вдасться врятувати чиєсь життя.
Зустріч завершилась зверненням: «Боже! Даруй мені розум і душевний спокій прийняти те, що я змінити не можу, мужність – змінити те, що можу і мудрість – відрізнити одне від одного»

Якщо маєш проблеми через уживання алкоголю, звертайся за вказаними електронними адресами:chaykovsky@i/ua     zb_Lviv@ukr.net



Немає коментарів:

Дописати коментар