четвер, 14 грудня 2017 р.

Третя зустріч у «Школі безпечного життя»

11. 12. 2017р. у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст №2 відбулось третє заняття "Школи безпечного життя” на тему: "Безпека у школі. Хуліганство. Бійки. Конфлікти".
    Учасники заходу опрацювали норми поведінки у школі, з’ясували, чому виникають конфлікти у шкільному колективі,виявили фактори, що сприяють дитячому травматизму під час ігор, навчилися вирішувати конфліктні ситуації мирним шляхом. Відповіді діти записували на листках -вогниках, які символізували причини загострення ситуації. Думки про розв’язання складних ситуацій нотували на листках - краплиночках. Таким чином школярі сформували карту -підсумок «Ні - конфліктам».
      Недисциплінованих школярів небезпека може підстерігати скрізь. Нерідко до травм приводять стосунки, які дехто з’ясовує за допомогою кулаків. А хіба багато глузду в таких жартах, як «підніжки», несподівані стусани у спину, удари по голові книгою або портфелем? Через нерозумні розваги навіть проста річ може нашкодити. І тоді кажуть, що виник конфлікт. З метою попередження було проведено інсценізації небезпечних ситуацій.
     Кожна людина є особистістю, тому повинна користуватися гаслом- формулою: “Людина + добро = злагода”.Школа – це велика країна: уроки , свята, перерви, друзі та недруги. Закладів освіти в Україні є багато, та правила і порядки в них схожі. Дотримання цих постулатів для учня є обов'язковим елементом шкільного навчання в нашій країні.

Немає коментарів:

Дописати коментар