четвер, 7 грудня 2017 р.

Тиждень основ здоров’я

5 грудня 2017 року в Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбулася зустріч учнів 8 класу з лікарем–терапевтом Яворівської центральної поліклініки О. С. Винарчик, мета якої виявлення рівня знань, поінформованос­ті учнів, усвідомлення зв’язку між цінностями люди­ни та толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей


Ольга Сергіївна розповіла учням про відмінність між Віл-інфекцією та СНІДом, основні шляхи зараження цією хворобою та найдієвіші засоби протидії широкому розповсюдженню ВІЛ/СНІДу, заходи щодо її профілактики. Лікар звернула увагу на потенційно найбільш уразливу та сприйнятливу вікову категорію населення – молодь у віці 12-20 років, адже саме в цей час закладаються основи світосприйняття, моделі поведінки, вибудовується філософія взаємовідносин людина – навколишній світ. Школярі були ознайомлені із статистикою захворюваності на ВІЛ/ СНІД в Україні та в світі, яка, на жаль, з кожним роком стрімко зростає і дуже молодіє.

Восьмикласники зацікавлено слухали розповідь лікаря, адже дана тема надзвичайно важлива, особливо в колах сучасної молоді. Отримані знання будуть ключем для розуміння наслідків і проблем, пов’язаних з поширенням і, найголовніше, - профілактикою цього вірусного захворювання.

Немає коментарів:

Дописати коментар