вівторок, 19 березня 2019 р.

Доторкнутись до минулого

 Ми маємо  пам’ятати минуле, з вірою крокуючи у світле майбутнє.
  Таким куточком минулого, у якому можна дізнатися про одяг, який носили наші предки, яке знаряддя праці використовували для обробітку землі, якими грішми розраховувалися у крамницях чи на ринках у тому чи іншому століттіслугує для мешканців яворового краю історико-етнографічний музей «Яворівщина», який  19 березня 2019 року відвідали учні 7 - Б класу Яворівської ЗОШ І – ІІІ ст. № 2 ( класний керівник У. Конанець).
   Директор музею Гаврилюк М. Р. надзвичайно захопливо  провела екскурсію кімнатами, де знаходяться музейні експозиції. Дітям сподобалися археологічні пам’ятки та народні промисли, вони захопилися  яворівською іграшкою, кольору сонця із візерунками зеленого, червоного та білого кольорів, що прикрашала  ялинки Ватикану та Києва. «Візочки», «деркачі», «пташки», а також писанки, вирізьблені дрібним візерунком – щасливий спогад із дитинства яворів чан.
У музеї  представлено взірці традиційного жіночого одягу та прикрас. Вишиті предмети демонструють характерну нашому краю техніку вишивання, яку так і називають – яворівкою.  
Екскурсія збагатила знання учнів про культуру краян, подарувала гарні емоції, засвідчила, що ми маємо чим пишатися і що передати нащадкам.


Немає коментарів:

Дописати коментар