понеділок, 15 березня 2021 р.

Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців

   
12 березня 2021 року у Яворівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 учителем історії Оленою Назар було проведено відкритий урок з історії України у 10-А класі на тему «Великий терор. Биківня та інші місця масових поховань жертв репресій. Припинення українізації. Посилення русифікаторської політики. Розстріляне відродження».

Майстерно вела учитель учнів сторінками історії нашої держави: масові репресії та їх ідеологічне виправдання, порушення прав людини в умовах тоталітарного режиму, антицерковна політика влади та її наслідки, митці Розстріляного відродження й апологети соцреалізму. Знання, які отримали старшокласники - безцінні. Представлено безліч фактів, які доводять масові злочини радянської влади проти митців українського народу.

Кожен із нас повинен знати історію свого народу, своєї держави. Освічена людина завжди розуміє, що без минулого немає сучасного, без традиційного немає нового, без колишнього немає теперішнього. Для народу його історія — це не просто минуле, це його душа. Той, хто не знає національної історії, ніколи не зможе зрозуміти свого народу й діяти на його благо.


Немає коментарів:

Дописати коментар