понеділок, 21 листопада 2022 р.

«Фольклорний Дивосвіт - 2022» - Дякуємо ЗСУ!

  19 листопада 2022 року у місті Моршин відбувся II благодійний Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної, класичної, сучасної та бальної хореографії та вокально-хорового мистецтва «Фольклорний Дивосвіт - 2022» за сприяння Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА, Управління соціально-гуманітарної політики Моршинської міської ради. Організаторами даного заходу були Львівське обласне відділення національної хореографічної спілки України, молодіжно-дитяча організація «Майбутнє дітям».
Український народ протягом багатьох тисячоліть створював власну культуру, яка відбиває його багатогранне життя. Одним з її найцінніших скарбів є танцювальне мистецтво. Кращі зразки народних танців збереглися і до сьогоднішніх днів. Вони стали вагомою частиною художнього життя незалежної України.
Традиційно, народний художній колектив «Юність» Яворівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №2 Яворівської міської ради взяв участь у цьому дійстві та зміг долучитись до збору коштів на підтримку Збройних Сил України.
Фестивально-конкурсна програма містила 140 номерів від 55 колективів з найрізноманітніших куточків України, зокрема: з Львівської, Тернопільської, Закарпатської, Хмельницької та інших областей. В загальному понад 1000 учасників нараховував цей конкурс.
НАТ «Юність» представив дві танцювальні групи: середню (11-13 років) та старшу (14-16 років). Кожна із груп виконала два номери: український народний танець «Плескач» та кадриль «Дев’ятка» у виконанні середньої танцювальної групи; «Подільська полька» та «Гуцулка» у виконанні старшої танцювальної групи не залишились поза увагою членів журі та глядачів у залі.
Завдяки своїй клопіткій праці та проявленій хореографічній майстерності на сцені, вихованці «Юності» були нагороджені дипломами за 1 місце у двох вікових групах.
Хочу висловити подяку директору Яворівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №2 Яворівської міської ради Оксані Остапівні Бамбуровій за організаційну підтримку колективу, Відділу освіти Яворівської міської ради в особі Володимира Петровича Байди за надання транспорту.
Адміністрація Школи під Ратушею, художній керівник НАТ «Юність» та учасники колективу сердечно дякують колективу ТОВ «КЕН-ПАК Яворів» та генеральному директору Крупенко Назарію за доброту та милосердя. Ваша фінансова допомога послужила на благо: ми змогли пошити нові костюми до танцю «Гопак». Бажаємо Вам та Вашому колективу процвітання, успіху та миру!


Художній керівник НАТ "Юність", Відмінник освіти України - Польшин Микола

Немає коментарів:

Дописати коментар