вівторок, 29 січня 2019 р.

Батьківські збори «Обережно, КІР!»

Фотоальбом

В Україні триває спалах кору – одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання — вакцинація.

Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина спалахів — низьке охоплення щепленнями. У 2016-му році менше половини українських дітей отримали щеплення від кору за графіком. Із вересня 2017 року, за рішенням оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуацію з кором в Україні, тривають посилені заходи з імунізації, щоби захистити якомога більше дітей і запобігти епідемії. З метою профілактики захворювання на кір 24 січня 2019 року у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбулись батьківські збори за участю медиків:

·        1 – А , 1 – Б , 2 – А, 2 – Б класи - завідувач ФАП с. Глиниці Глова Світлана Натанівна;
·        3 – А, 3 – Б класи -  акушер поліклінічного відділення Яворівської ЦРЛ  Горуна Марія Василівна;
·        5 – Б, 9 – Б , 6 – А, 6 – Б, 7 – А, 7 – Б, 7 – В,  11 – А , 11 – Б класи - сімейний лікар поліклінічного відділення Яворівської лікарні Винарчик Ольга Сергіївна;
·        4 – Б, 5 – А, 8 – А, 8 – Б класи – акушер поліклінічного відділення КНП «ЯЦРЛ» Прийма  Любов Володимирівна;
·        10 – А, 10 – Б класи -  старша реанімаційна медсестра ЯРЦЛ Сабат  Г.Я.
Медики наголосили, що усі діти та дорослі, які не робили щеплення, під загрозою.

На сьогодні існує високий ризик захворювання на кір серед дітей, які не отримали щеплення. Підлітки та дорослі, які раніше не хворіли на кір і не робили щеплення, також залишаються вразливими до захворювання. У дорослих кір зазвичай має набагато важчий перебіг.

Немає коментарів:

Дописати коментар