вівторок, 22 січня 2019 р.


                                                                    Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
      І нам твою історію творить!


День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів.
   22 січня 2019 року виповнюється 100 років з дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
  З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в Яворівській ЗОШ І – ІІІ ст. №2 організовано та проведено ряд заходів:
  •  урочисту лінійку «Співаєм славу цій події і тепер»; 
  • тематична виставка малюнків «Моя Україна»; 
  • виховна справа «Україно, соборна державо, сонценосна колиско моя!» 
  • учні 9 – х класів взяли участь в історичному екскурсі до 100-річчя Соборності України у Яворівській ЦРБ ім. Юрія Липи "Соборність України: від ідеї до сьогодення". 
   Проведені заходи подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України навіки залишиться непорушною.

Немає коментарів:

Дописати коментар