вівторок, 22 січня 2019 р.

Україно, соборна державо!


   22 січня 2019 року у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 за участю учителів історії Назар О.З., Могили І. П. , Варениці М.М. та учнів 7-А і 9-Б класів було проведено виховний захід «Україно, соборна державо, сонценосна колиска моя!» з нагоди відзначення 100- річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
  Мета заходу - формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму, поглиблення знань про історію виникнення свята Соборності України, яке
відзначається щороку 22 січня.
  Школярі ознайомились з цікавими фактами про Україну, переглянули фільми: «Акт Злуки УНР та ЗУНР», «День Соборності і Свободи України», - розповіли про історію Дня злуки, про перше святкування Дня Соборності на Софійській площі в Києві, про сучасну історію вшанування цієї знаменної події, а також декламували вірші про Україну.
  Завдяки цьому заходу школярі вкотре підтвердили думку, що будувати Українську державу слід в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар