середу, 17 квітня 2019 р.

Важливо про важливе

Завершальним етапом психологічної та практичної підготовки учнів до трудової діяльності є їх правильна професійна орієнтація.
Професійна орієнтація - система навчально-виховної роботи, спрямованої на засвоєння учнями знань про соціально-економічні й психофізіологічні умови правильного вибору професії, формування в них уміння аналізувати вимоги різних професій до психологічної структури особистості, а також свої професійно значущі якості, шляхи й засоби їх розвитку.Правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці, якість продукції. Він є точкою, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, поєднання особистих і загальних інтересів.Ось чому 17 квітня 2019 року у Яворівську ЗОШ І-ІІІ ст. №2 завітали працівники КЗ ЛОР «Самбірський педагогічний коледж імені Івана Филипчака». Викладачі Л. Славич, С. Боровко, С. Ліховин ознайомили учнів 9-их класів із умовами вступних випробувань, спектром спеціальностей та особливостями навчання. 
Завдання профорієнтації полягає в ознайомленні учнів з професіями та правилами їх вибору, вихованні спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією, а також забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.
Віримо, що дев’ятикласники зроблять правильний вибір.

Немає коментарів:

Дописати коментар