понеділок, 2 грудня 2019 р.

Україна – земля козацька


28 листопада 2019 р. У Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 вчитель історії Могила І. П. провела відкритий урок на тему «Походженя українського козацтва. Козацькі зимівники та поселення. Перші  Січі. Діяльність Д. Вишневецького».

            Урок розпочинався з девізу та актуалізації опорних знань, де школярі схематично зображали традиційне вбрання козака, прикрашаючи його  певною атрибутикою.
Нетрадиційною була форма уроку, а саме: подорож  під час якої повноцінно  використано ІКТ та інтерактивні методи. Учні користувалися підручником з історії України, історичними атласами та працювали з контурною та настінною картами, роздатковим матеріалом, зокрема з історичними документами за вправою «Інсерт», визначали причини винекнення українського козацтва за вправою «Фішбоун», характеризували історичного діяча та визначали на лінії часу першу письмову згадку про Запорізьку Січ.
          Захопллюючою була робота  з демонстрацією та описом макету Запорізької Січі, виготовленого учнями.
На уроці використовувався відеоматеріал на тему «Причини виникнення українського козацтва», інформація про одяг козаків та шаблюД. Вишневецького. Вчителемтакож була створена презентація «Походження українського козацтва».  Школярі підбивали підсумки уроку, аналізували вивчений матеріал та захоплювались національним явищем – українським козацтвом і Запорізькою Січчю.

Проінформавані, отже захищені!

З 2 – 6 грудня 2019р в Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст №2 проходили заходи, щодо профілактики ВІЛ/СНІДу.
  Вчитель основ здоров’я С.Манько та практичний психолог Х.Юрійчукпровели профілактичний захід для учнів 7 класів на тему: «Своєчасні знання про СНІД - основа профілактики».Учні переглянули відеоролики, в яких дізнались про шляхи зараження ВІЛ-інфекцією та толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ.
  Діти активно працювали в групах та обговорювали проблемні питання. На завершення Христина Володимиріна провела анкетування, в якому визначила рівень обізнаності щодо ВІЛ/СНІДу.
  Восьмикласники працювали над створенням комп’ютерних презентацій«Цінуй життя – зупини СНІД». Під час роботи учні дізналися про сучасні методи запобігання та лікування цього захворювання.
  Урок з елементами тренінгу «ВІЛ. СНІД, ІПСШ: шляхи передачі та методи захисту проведено з учнями 9 класу.
  Зішколярами різного віку були проведені бесіди «Анти СНІД» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, спрямовані на підвищення рівня проінформованості учнів щодо даної проблеми та формування толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.
   Чумою XXI століття визнано у всьому світі СНІД. Так учасниками гуртка «Екос» (керівник Мурин Л.І.) та комісією «Спорту та туризму» проведено рольову гру «Циферблат життя» у 7 – 8 класах. «Межа за якою морок» у 9-х класах. Комісією «Прес-центр» виготовлено пам'ятки «Інформація у тебе є, а вибір зроби сам», проведено усний журнал «Загроза людської успішності».

Немає коментарів:

Дописати коментар