неділя, 13 червня 2021 р.

Навчальна екскурсія на метеорологічну станцію

 3 червня 2021 року учні шостих класів Яворівського ЗЗСО І – ІІІ ст. № 2 разом з учителями У. Конанець і У. Глущенко побували на метеорологічній станції.

   Черговий метеоролог розповіла учням  про нелегку працю метеорологів. Ця станція працює 24 години на добу безперервно. Кожні 3 години черговий працівник знімає показники метеорологічних приладів: барометра, термометра, флюгера, гігрометра, опадоміра. А ще тут вимірюють висоту снігового покриву, температуру ґрунту на поверхні та на глибині до 3 м, висоту хмар. Потім ці дані обробляються і через мережу інтернет  передаються у гідрометеоцентр, де разом із даними інших метеостанцій служать основою метеопрогнозів.

   Спеціалісти метеостанції ознайомили нас з різними сторонами роботи метеоролога та синоптика, розповіли як спостерігають за погодою та погодними явищами на станції, та як створюється прогноз погоди. Звісно це було дуже стисло, а професія метеоролога складна та цікава.

  Шестикласники  ознайомились з історією створення метеорологічної станції, обладнанням, принципом роботи окремих приладів, системою спостережень що розширює їх світогляд і набуття професійних знань та навичок.

  Вчителі та учні  висловлюють щиру вдячність колективу метеорологічної станції за навчальну екскурсію.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар