понеділок, 6 грудня 2021 р.

Людина має право жити!

Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди  з вірусом імунодефіциту можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки. Якщо ВІЛ-інфекція діагностується вчасно, відразу розпочинається АРТ і надається необхідне лікування пацієнту, а відтак людині гарантується якісне та повноцінне життя.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу.

У школі під Ратушею з З0 11 12  2021 по 3 12 2021 вчителем Основ здоров'я Манько С.В.проведено тиждень, спрямований на збереження здоров’я дітей та молоді, зокрема «Профілактика ризикованої поведінки ВІЛ/СНІДу» 

Здобувачі освіти 3, 4-іх  класів  писали тематичні диктанти відповідно до своєї вікової категорії та з використанням ІКТ та створювали дизайн листівки «Всесвітній день боротьби зі СНІДом».

Шестикласники брали активну участь у інформаційно-профілактичному  тренінгу «Толерантність». Обговорили  ставлення до людей з ВІЛ-інфекцією та  важливість підтримки у будь-якій важкій життєвій ситуації.

«Всі різні , всі рівні»- під таким гаслом було проведено урок з елементами тренінгу для учнів 7 класів. Здобувачі освіти  дізналися історію виникнення червоної стрічки як символу боротьби з ВІЛ/СНІДом. 

Дев’ятикласники роздумували про стигму, дискримінацію у ставленні до людей, які можуть відрізнятися (релігія, національність, стан здоров’я і т. д.) Свої думки, щодо цього питання, вони висловлювали під час проведення тренінгу «ВІЛ/СНІД і права людини».

ВІЛ може торкнутися кожного, тому важливо надавати ВІЛ-інфікованим психологічну підтримку. ВІЛ – позитивна людина має право вести особисте життя, мати друзів, одержувати інформацію і освіту. 



Немає коментарів:

Дописати коментар