неділю, 25 березня 2018 р.

Кодекс честі у навчанні

21березня 2018 року у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 класні керівники 6-А та 6-Б класів (Могила І.П. та Конанець У.В.) провели виховний захід «Кодекс честі».
Вчителі та учні у своїй бесіді популяризували академічну доброчесність, її основні принципи, пояснюючи чому не можна списувати, які наслідки це матиме на розвиток освіти. Школярі на уроці змогли засвоїти зміст понять «честь», «гідність», вчились тлумачити їх та наводити власні приклади, чому не можна принижувати людську гідність, чому кожна людина варта уваги.
   Шестикласники переглянули відео про академічну доброчесність та, працюючи із фотографією класу, змогли на власних прикладах, висловлюваннях довести, що кожен учень повинен самостійно виконувати навчальні завдання, не використовувати сторонню допомогу при виконанні контрольних робіт, не вдаватись до плагіату та не використовувати заборонених допоміжних матеріалів або технічних засобів. Захід завершився словами: «Якщо ти списуєш або підказуєш, то принижуєш себе і вчителя. Виходить, що ти не здатний зрозуміти, а вчитель -  пояснити».
Для того, щоб закріпити знання учнів класні керівники вклеїли у щоденники пам’ятки «Кодекс честі учнів Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2».




Немає коментарів:

Дописати коментар