неділю, 25 березня 2018 р.

Від пустощів до злочину - один крок!

   23 березня 2018 року у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 класні керівники 2-Б та 4-А класів (Глова У.М. та Кондрацька І.Я.) провели виховний захід «Правопорушення». Гостями виховної справи стали:старший інспектор ювенальної привенції Яворівського відділу поліції капітаном поліції Давид О.М. та інспектор – криміналіст Вус М.О.
Спершу школярі ознайомились з особливостями професії представників правоохоронних органів. Згодом дітей було запрошено до розмови, яка стосувалась актуальних питань сьогодення:«Чи всі в нашій державі дотримуються законів? Що відбувається з людьми, які не поважають законів? Що таке правопорушення?».
    Активно учні включились в обговорення таких проблем як, що може трапитись, якщо: прогуляти уроки, розбити вуличний ліхтар, розмалювати стіни в під’їзді, вкрасти в магазині шоколадку, підпалити кнопку дзвінка в будинку, зателефонувати і повідомити про «замінування», викликати швидку допомогу на чужу адресу.
    Оскільки кожна людина є особистістю та індивідуальністю, наділена неповторними рисами характеру та поведінки, профілактична робота з дітьми не повинна обмежуватися формальними межами застосування заходів впливу. Тому важливою умовою для досягнення результату повинен бути як індивідуальний підхід до кожної дитини та і використання широкого спектру виховних методик, серед яких найпопулярніші – зустрічі з працівниками правоохоронних органів .
    Активно учні включились в обговорення таких проблем як, що може трапитись, якщо: прогуляти уроки, розбити вуличний ліхтар, розмалювати стіни в під’їзді, вкрасти в магазині шоколадку, підпалити кнопку дзвінка в будинку, зателефонувати і повідомити про «замінування», викликати швидку допомогу на чужу адресу.    Оскільки кожна людина є особистістю та індивідуальністю, наділена неповторними рисами характеру та поведінки, профілактична робота з дітьми не повинна обмежуватися формальними межами застосування заходів впливу. Тому важливою умовою для досягнення результату повинен бути як індивідуальний підхід до кожної дитини та і використання широкого спектру виховних методик, серед яких найпопулярніші – зустрічі з працівниками правоохоронних органів .


Немає коментарів:

Дописати коментар