четвер, 5 вересня 2019 р.

Гори – це джерело натхнення!!!


Будь - яка мандрівка в далекі або ближні країни чи рідним краєм дарує безліч знань, спогадів, почуттів та емоцій. Подорожуючи рідним краєм,  молода людина краще починає розуміти, чого вона хоче від мандрівок, формуються її життєві цінності, вигострюються навички виживання, з’являється бажання бути незалежним, рухатися вперед, долаючи перешкоди. Новою вершиною для учнів 8 – Б класу Яворівської ЗОШ І – ІІІ ст. № 2 ( класний керівник У. Конанець) стала найвища гора України – Говерла.
     Мальовничі гори з квітучими полонинами та схилами, вкритими густими смерековими і буковими лісами, з бурхливими річками і блакитними озерами, самобутня  культура  та гостинні  мешканці  - це чудовий край   Гуцульщина, яку протягом 27- 29 серпня 2019 року відвідали восьмикласники.
   Відчути самобутню культуру та багату історичну та духовну спадщину Гуцульщини запрошують музеї Верховини.  Гуцули шанують свої звичаї, традиції, свою історію, збирають найцінніше та створюють музеї, в яких знайомлять всіх охочих з власним побутом та етнографією, музичними інструментами, гуцульською вишивкою та багато іншим.
    Щоб дізнатися більше цікавого про Гуцульщину, про гірське життя, про історію краю, школярі відвідали  державні та приватні музеї у Верховині.
     Експозиція регіонального історико – краєзнавчого музею Гуцульщини привертає увагу своїм багатством та різноманітністю. Тут представлені предмети побуту, витвори місцевого живопису. Цікавою для учнів  була виставка народного одягу та вишивки, а також вироби з дерева та глини. Окремий відділ музею присвячений історії Верховини: тут представлені різноманітні документи, фотоматеріали, книжки та особисті речі місцевих жителів. Незабутні враження діти отримали від  майстер-класу із переодягання в гуцулів і грі на музичних інструментах.
    Втомлені, але щасливі  учні поверталися до рідного дому, щоб з новими силами розпочати  навчальний рік.

Фото

Немає коментарів:

Дописати коментар