четвер, 25 лютого 2021 р.

Міжнародний день рідної мови

 Мова - одне з найцінніших надбань народу.  У школі "Під Ратушею" з метою заохочення учнів до вивчення рідної мови, розвитку творчого потенціалу, підвищення рівня мовної освіти учителями - словесниками: О. Бий, Н. Собко, О. Ліхутою, І. Гуль, Н. Шиян- були проведені такі заходи:

1. Радіолінійка " До рідного слова торкаюсь душею" 9 - 10 класи;

2. Мовний граввікон "Знавці рідної мови"  (9 - ті класи)

3. Учні 5 - 6 класів  створювали мовний колаж  " Магія рідного слова"

4. Вихованці 7 - 8 класів провели інформаційно - просвітницьку бесіду "Знищимо суржик - збережемо мову"

А  старшокласники ( учні 10 - 11 класів) брали участь у дискусійній студії " Сучасна українська мова: самобутність, система, норма"

Мова - це духовний скарб, це те, що живе в наших серцях. Ще раз довели це вихованці Яворівського  ЗЗСО І - ІІІ №2 ступенів Яворівської міської ради Львівської області.

Фотоальбом

До Міжнародного дня рідної мови 

З метою розширити знання учнів про історичний розвиток рідної мови, показати її красу і велич; розвивати усне мовлення школярів, пам'ять, увагу; формувати ціннісне ставлення до рідної української мови  у 9 - х класах  під керівництвом Ліхути О.В. був проведений мовний граввікон "Знавці рідної мови". Учні брали участь у цікавих конкурсах: "Анаграми", "Чорний ящик", "Вгадай фразеологізм", "Визнач лексичне значення слова" та інші. Перемогли " "Розумники", але "Інтелектуали" також не пасли задніх. 

Плекаймо, шануймо, бережімо рідну, солов`їну, барвінкову українську мову! 

Немає коментарів:

Дописати коментар