пʼятниця, 8 жовтня 2021 р.

Безпека на дорозі – безпека життя


Найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров’я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров’я, а навіть життя. Тому, щоб не допустити цього, потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених правил дорожнього руху. З цією метою в нашому освітньому закладі з 02 вересня по 01 жовтня проведено місячник “Увага! Діти на дорозі”.
Дуже важливо виховувати бережливе ставлення до свого життя та здоров’я змалку. Саме тому, у межах місячника, проведено чимало важливих заходів із здобувачами освіти, і один з них «Безпека на дорозі – безпека життя». Це зустріч-тренінг для учнів 5-х класів з начальником сектору ювенальної превенції Яворівського районного відділу поліції капітаном поліції Русланою Мацелюх та з психологом КЗ ЯМР "Центру надання соціальних послуг" Надією Кенцало. Головною метою заходу було збереження життя і здоров’я дітей на дорогах. Вони ще раз нагадали дітям правила дорожнього руху, розповіли про правила поведінки на дорозі, про права і обов'язки пішоходів, про дорожні знаки, дорожню розмітку, про автомобілі спеціального призначення, про відповідальність за недотримання існуючих правил. Запрошені ставили здобувачам освіти проблемно-пошукові питання. Школярі уважно слухали і зробили для себе висновки щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху, адже це може зберегти їх життя і здоров’я, а також життя і здоров’я інших учасників дорожнього руху.
Сподіваємося, що учні добре засвоїли поданий матеріал, і дорога для них завжди буде безпечною.

Булінг: вигадка чи реальність?

З метою забезпечення прав, свобод та інтересів молоді, формування у здобувачів освіти здатності протистояти булінгу, навичок ненасильницької поведінки, побудови конструктивного діалогу, створення особистої мирної стратегії поведінки в конфлікті, запобігання насильству в учнівському середовищі з 27 по 7 жовтня у Яворівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 пройшов Тиждень з протидії булінгу, у рамках якого було проведено просвітницько-профілактичні заходи для учнів 5-х та 9-х класів "Булінг: вигадки чи реальність сьогодення?".
Для здобувачів освіти начальником сектору ювенальної превенції Яворівського районного відділу поліції капітаном поліції Русланою Мацелюх спільно з психологом КЗ ЯМР "Центру надання соціальних послуг" Надією Кенцало було наголошено на основних аспектах булінгу, а саме на поняттях, формах, проявах, а також - хто може стати жертвою булінгу. На закінчення наголошено учням, якщо вони стали жертвами таких дій, то потрібно звертатися за допомогою до адміністрації школи, до працівника ювенальної превенції або поліцейського, зателефонувати на національну дитячу "гарячу лінію" 0800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних) або 116 111 (безкоштовно з мобільних) та на спецлінію 102.
Тож можемо стверджувати, що учні нашого освітнього закладу знають свої права та обов’язки і зуміють захистити себе і своїх друзів від булінгу.
Бути доброю людиною – це добра звичка. І прищеплювати її потрібно змалечку.

       Скажемо : «Стоп – булінгу!»

З метою забезпечення прав, свобод та інтересів молоді, формування у них здатності протистояти булінгу, запобігання насильству 7 жовтня в учнівському колективі 6 – А класу відбувся виховний захід «Стоп – булінгу!».

     Запрошені гості капітан поліції   Р.Мацелюх  та  психологиня КЗ ЯМР «Центру надання соціальних послуг» Н.Кенцало  донесли до школярів правила та навички безпечної поведінки в колективі, вміння протидіяти насильству.

    Зустріч проходила у формі діалогу та тренінгу.

   Сподіваємось, учні нашого класу зуміють захистити себе і своїх друзів від проявів насильства, застосовуючи мирну стратегію поведінки під час конфлікту.


Немає коментарів:

Дописати коментар