понеділок, 12 грудня 2022 р.

Міжнародний День прав людини

12 грудня  2022 року  з  нагоди  Міжнародного Дня прав людини в Яворівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів  №2 до учнів 9-А класу  завітали начальник сектору ювенальної превенції Яворівського РВП ГУНТ у Львівській області капітан поліції Руслана Мацелюх та психолог КЗ ЯМР «ЦНСП» Надія Кенцало.

         З метою виховання правової культури учням розповіли про історію та основні положення Конвенції ООН про права дитини, зокрема, про право на життя, піклування, турботу, достатнє та здорове харчування, право на освіту, медичну допомогу та інші права, які забезпечують нормальний фізичний та духовний розвиток.  Правоохоронці розповіли, що у законодавстві права дітей відображені у статтях Сімейного, Цивільного та Кримінально-процесуального кодексу. 

    Під час лекції  психолог Надія Кенцало  окрему увагу приділила праву на повагу до людської гідності дитини, на захист від фізичного та психологічного насильства, зокрема і серед самих дітей. Діти з цікавістю долучилися до обговорення можливих способів реалізації та захисту своїх прав, а також питань відповідальності неповнолітніх. 

         Капітан поліції Руслана Мацелюх нагадала про обов’язки дітей, а також  основні правила безпеки у побуті, на вулиці та в Інтернет-мережі. Увага поліцейських була зосереджена на недопущенні скоєння неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень, відповідальності за їх скоєння, правах та обов'язках неповнолітніх, а також  пропаганді здорового способу життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар