пʼятницю, 16 грудня 2022 р.

15 грудня- День чаю!!! Тебе зігріє чай, а захисника – твоя допомога

  Чай існує як жива традиція, чай здавна і дотепер вирощують, чай продають, чай п'ють, чай естетизує, його обожнюють, вивчають, він постає у вигляді текстів, музики, інтер'єрів, посуду, обрядів, звичаїв, історії, книг, скульптур і картин.
  Чай полюбляють усюди. У багатьох країнах світу він є національним напоєм. Чорний або зелений, насипний або плитковий, він тамує спрагу, знімає втому, зігріває в холод та охолоджує в спеку. А ще він зближує незнайомих людей та зміцнює дружні стосунки.

У Яворівському ЗЗСО І -ІІІ ступенів №2 також вирішили відзначити цей день, провівши День чаю у школі під гаслом «Чай - це великий світ, що може поміститися у маленькій чашці!». Метою проведення було відзначити чайні традиції, формувати гастрономічну культуру, сприяти розвитку здорового способу життя. Впродовж дня у вестибюлі школи діяла інформаційна виставка «Про чай та чаювання», з якої кожен охочий міг дізнатися про історію походження чаю, чайні церемонії світу. Здобувачі освіти школи “Під Ратушею” кожен у своїх класах дізналися багато корисної інформації про чай та його властивості, види чаю, правила заварювання, історичні цікавинки про появу чаю як напою, перше чаювання. Учні із задоволенням взяли участь у різних конкурсах та випробуваннях. На завершення свята всі смакували запашним чаєм та обмінювалися враженнями у дружнім колі. Кожен мав змогу дібрати собі напій за смаком: чорний, зелений, трав'яний чи фруктовий.

Учасники шкільного парламенту Яворівського ЗЗСО І -ІІІ ступенів №2 вирішили відсвяткувати цей день особливим способом. Вони провели благодійну акцію «Тебе зігріє чай, а захисника – твоя допомога», де гарячим напоєм та смаколиками пригостили кожного перехожого яворівчанина. Зібрані кошти в сумі 5 663 грн будуть використані для придбання термобілизни для наших захисників.
Сьогодні чай - найпопулярніший напій у світі. Він підсилює дух, пом'якшує серце, видаляє втому, полегшує і освіжає тіло. Кажуть, чай – це завжди хороша ідея, а сьогодні – тим паче!

Ще довго школярики згадуватимуть своє чаювання прохолодного зимового дня!!!



фотоальбом

 

Немає коментарів:

Дописати коментар