понеділок, 4 листопада 2019 р.

Гостинна Труханівська Січ

У рамках програми «Національно-патріотичне виховання, розвитку духовності та зміцнення моральних засад молоді Яворівщини» упродовж 27-31 жовтня 2019 року учні Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 уперше взяли участь у вишколі Героїв Небесної Сотні. Навчання відбувалися на базі майбутнього військово-історичного скансену імені Героя Небесної Сотні Максима Шимки, на Трухановому острові, за сприяння сестри Героя Небесної Сотні Романа Сеника Лисак Лесі Федорівни та Яворівської районної адміністрації, Яворівської районної ради, відділу освіти Яворівської РДА.

Радо зустріли школярів Юрій Аксенин, голова ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» та Роман Дзівінський, активіст Майдану, доброволець АТО.

Першого дня традиційно відбулося знайомство з учасниками вишколу та ознайомлення з правилами поведінки на Труханівській Січі.

Кожен день розпочинався з підйому о 7 годині ранку, руханки та поживного сніданку – вівсянки. Діти із задоволенням готували собі сніданок, обід чи вечерю, ходили на нічні чергування, збирали хмиз для розпалення вогнища.

Незабутніми стали екскурсії Києвом. Учні мали змогу побувати у різних історичних місцях, відвідати різноманітні музеї військового спрямування («Національний військово-історичний музей України», «Національний музей історії України у ІІ світовій війні»). Побували на Алеї Героїв Небесної Сотні, у знаному Будинку Профспілок, де знаходиться інформаційно - виставковий центр, а також у Михайлівському Золотоверхому Соборі.

Наступного дня учні прослухали лекцію пана Андрія Петіка про Десятинну церкву, навалу татарів та спалення старого міста, спустилися Андріївським узвозом до підземелля Києва на Поштовій.

Висловлюємо подяку Юрію Аксенину, Роману Дзівінському, Юрію Тужиляку, Сергію Кавальову, Андрію Петіку, Івану Буткові, Олені Івановій та усім, хто долучилися до проведення таких цікавих та насичених різними подіями канікул, а також зуміли зігріти дітей теплими обіймами та турботою.

Зовсім не хотілося прощатися з містом та новими друзями, але наша мандрівка добігла кінця. І ось вже стомлені, але щасливі повернулися додому. Ця подорож залишила незабутній слід у наших серцях, подарувавши такі яскраві враження та позитивні емоції, які не зітруться із пам’яті та залишаться на все життя.

фотоальбом

Немає коментарів:

Дописати коментар