середу, 27 листопада 2019 р.

Перша медична допомога

 Важливо, щоб кожна людина володіла найпростішими навиками першої допомоги.
  26 листопада 2019р. в Яворівській «Школі під Ратушею» був проведений практикум «Перша медична допомога», під час якого семикласники з вчителем основи здоров’я С. В. Манько та шкільною медичною сестрою Н. В.Дулепою відпрацювали прийоми надання першої медичної допомоги при нещасних випадках. Школярі вчилися визначати стан потерпілого, та відпрацьовували навики в проведенні найпростіших медичних заходів для порятунку життя та зменшення страждань потерпілого від НС і попередження розвитку можливих ускладнень.
  Учні восьмих класів взяли участь у заході «Перша медична допомога при пораненнях (кровотечі, вивихах та переломах, термічних опіках)».
  Школярі навчилися оцінювати стан потерпілого та виконати необхідні заходи з порятунку потерпілого (відновити прохідність дихальних шляхів, провести штучне дихання, зовнішній масаж серця, зупинити кровотечу, накласти пов’язку, тощо).
  Проведені заходи дали змогу учням одержати достатньо знань, щодо бережливого ставлення до власного здоров’я та надання допомоги.


Немає коментарів:

Дописати коментар