середа, 5 квітня 2023 р.

Проінформовані - обізнані


      До Міжнародного дня просвіти з питань мінної безпеки та допомоги в розмінуванні 4 квітня 2023 року в Яворівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2  відбулася зустріч з провідним фахівцем сектору цивільного захисту Яворівського РУ ГУ ДСНС України  у Львівській області, майором служби цивільного захисту Шегинським Василем Івановичем та провідним інспектором відділу запобігання надзвичайних ситуацій Яворівського РУ ГУ ДСНС  України у Львівській області, лейтенантом служби ЦЗ Тарабасом Богданом Юрійовичем. 
     Темою зустрічі було ознайомлення та відпрацювання  дій  школярів у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Зараз як ніколи є потреба привернути увагу людства до проблеми мінної загрози, а також перешкодити використанню державами мін та подібних вибухових апаратів, покращити поінформованість суспільства щодо загрози вибухових пристроїв та пошуку методів їхнього знищення на території держав. 
       Під час цікавої та змістовної лекції учні  переглянули відеоролик із завданнями про послідовні дії у разі знайдення вибухонебезпечних предметів, приміряли спорядження рятувальника та мали змогу поставити запитання. Представники ДСНС  показали муляжі  усіх можливих вибухових предметів, на які можуть натрапити як дорослі , так і  діти.
    Здобувачі освіти зрозуміли, що дотримуючись правил правильного поводження з небезпечними предметами може зберегти їм життя

Немає коментарів:

Дописати коментар