середа, 26 квітня 2023 р.

День науки

Наука в ліс не веде, а з лісу виводить. - Українська народна творчість
День НАУКИ. Коли, як не зараз, виховувати в учнів любов до науки, мистецтва, творчості використовуючи технології STEM і STEAM. Адже, діти просто у захваті від занять, проведених у цьому стилі. Тож здобуття знань перетворюється на справжнє задоволення. Тому, організація та поведення STEM-тижня у Яворівському ЗЗСО І – ІІІ ступенів №2 має на меті посилити інтерес учнів до біологічної науки, поглибити прагнення до пізнання, саморозвитку. Заходи, що відбуватимуться в рамках тижня спрямовані на популяризацію STEM-навчання та профорієнтаційну роботу серед школярів.
Заходи присвячені Дню науки:
1. Проведення моніторингу якості питної води методом хімічного аналізу. (За допомогою хімічного аналізу)
2. Дослідження якості питної води (з центрального водогону і свердловини) методом біотестування (тест-об’єкт крес-салат). (Домашнє завдання)
3. Демонстрація визначення органолептичних показників питної води в домашніх умовах. (Корисні лайфхаки).
4. Порівняльний аналіз результатів досліджень ПЯВ.
5. Визначення радіаційного фону пристроїв.
6. Ознайомлення учнів 10-их класів з науково-дослідницькими проєктами Гук Н. і Корчук А. (призерів з ІІ і ІІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з екології 2023, фіналістки “Всеукраїнського юнацького водного призу 2023”)
Профільний рівень STEM-освіти – це поглиблене оволодіння системою знань і умінь, методами наукових досліджень, реалізація інноваційних проєктів. Саме цей рівень при викладанні біологіії і екології представлений у перший день STEM-тижня у Яворівському ЗЗСО І – ІІІ ступенів №2. Адже, STEM-освіта спрямована на розвиток особистості дитини через формування життєвих цінностей і базується на практичному застосуванні знань і вмінь для розв'язання практичних проблем. Використання наукового принципу STEM-освіти, дозволяє сформувати в учнів: навички критичного мислення, вміння оцінювати проблеми та приймати рішення, готовності до свідомого вибору та оволодіння майбутньою професією; всебічний розвиток особистості шляхом виявлення її нахилів і здібностей; навички оволодіння засобами пізнавальної, дослідної та практичної діяльності; виховання особистості, яка прагне до здобуття освіти впродовж життя, формування умінь практичного і творчого застосування здобутих знань.

Немає коментарів:

Дописати коментар