пʼятниця, 28 квітня 2023 р.

Зональні змагання І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») — це державна система патріотичного виховання молоді. 28 квітня 2023 року на стадіоні імені Євгена Смука, у м. Яворів, було проведено зональні змагання І етапу Всеукраїнської  дитячо-юнацької  військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Участь взяли чотири рої. Кожен рій презентував свою назву та гасло. Почесними гостями та суддями були Віктор Полятичко, підполковник запасу Збройних сил України, заступник командира військової частини А0380 Роман Шумило, начальник відділу освіти Яворівської міської ради Львівської області Володимир Байда ,  фахівець відділу освіти Яворівської міської ради Львівської області Богдан Флис.
Усі рої показали гідні результати та готовність до участі у всіх етапах гри. Команди школярів змагалися за звання кращих у 5-ти конкурсах: «Впоряд» (стройова підготовка), «Рятівник» (змагання з надання першої долікарської допомоги із використанням елементів рятувальних робіт), «Відун» (запитання на знання історії козацтва та рідного краю);, «Метання гранати Ф-І», «Стрільба» (виконання стрільб з пневматичної гвинтівки). 
Загалом змагання видалися дуже насиченими і за подіями, і за кипінням пристрастей. Усі команди були гарно підготовлені та налаштовані на перемогу. Допомагали зібратися духом і групи підтримки. Учасники змагалися не шкодуючи сил, впевнено ідучи до фінішу та перемоги.
За результатами змагань місця розподілилися таким чином: І місце - рій «Хортиця» Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 Яворівської міської ради Львівської області, , ІІ місце – рій “Соколи” Яворівської гімназії імені Осипа Маковея Яворівської міської ради Львівської області, ІІІ місце – рій “Вільні” Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 ім.Т. Шевченка Яворівської міської ради Львівської області, ІV місце — рій “Соколи” Рогізненського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Яворівської міської ради Львівської області.
Усі учасники брали активну участь у роботі команд, працювали над отриманням як загального результату, так і на кожному із випробувань, при цьому дотримувалися морально-етичних норм і були вимогливими до себе. 
Урочисте вручення переможцям змагання грамот було проведено заступником командира військової частини А0380 Романом Шумилом та фахівцем відділу освіти Яворівської міської ради Львівської області Богданом Флисом, що висловили подяку адміністраціям шкіл та вчителям, під керівництвом яких учнівські команди успішно виступили в грі «Сокіл» («Джура»). 
Проведення таких заходів сприяє формуванню і вихованню у молоді високих морально-психологічних та морально-бойових якостей, мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, наполегливості, дисциплінованості, ініціативності на теренах відновлених національних козацьких педагогічних традицій.
Хочеться вірити, що через гру «Сокіл» («Джура») сформується нова генерація українців, сповнених мужності, відваги, рішучості, наполегливості та ініціативності.

Немає коментарів:

Дописати коментар