середа, 11 березня 2020 р.

Діти – злочин - кара

   Розповсюдження злочинності серед неповнолітніх – актуальна проблема сучасного світу. Щоб провести ефективну профілактичну роботу, необхідно усвідомити  чинники, які призводять до негативної поведінки дітей.

  Основні фактори ризику схильності дітей до правопорушень це: неблагополуччя в сім’ях, яке полягає в байдужості батьків до питання виховання власних дітей, конфлікти  та насильство, виховання  дітей  методами фізичного та психологічного тиску, криза шкільної та позашкільної освіти, коли школа недостатньо займається вихованням і розвитком підростаючого покоління, а багато підлітків не охоплені гуртковою роботою та даремно гають час, а також алкоголізація та наркотизація дитячого середовища. Частина підлітків проявляє схильність до ризикової, безвідповідальної поведінки, демонструє відсутність чітких ціннісних орієнтирів - і вони потрапляють до груп ризику схильних до правопорушень та вживання психотропних речовин, поширення в підлітковому середовищі кримінальної субкультури, де вкрай негативний вплив на дітей мають засоби масової інформації, особливо кінематограф та телебачення. Загальна криза суспільства, пов’язана з безробіттям та бідністю великої кількості населення, в наслідок чого діти живуть в атмосфері невпевненості у майбутньому, безперспективності, нервовості та агресивності.
  6 березня в Яворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 у 6 класах було проведено профілактичну годину на тему ” Діти – злочин - кара”, на якій соціальний педагог Фульмес Ю. А.  ознайомила учнів з поняттям злочин та кримінальна відповідальність неповнолітніх, де школярі розвинули знання про відповідальність своїх дій у житті, навчались брати приклад з зразкової поведінки підлітків та виховувати почуття відповідальності за дії.

Немає коментарів:

Дописати коментар