четвер, 12 березня 2020 р.

Попередження правопорушень серед неповнолітніх. Відповідальність неповнолітніх за вживання алкогольних напоїв.





   11 березня 2020 року у Яворівській ЗОШ І – ІІІ ст. №2 інспектор ювенальної превенції Яворівського ВП ГУНП у Львівській області капітан поліції Бринько Н.М. провела роз'яснювально - профілактичну бесіду з учнями 7 -х класів на тему: « Попередження правопорушень серед неповнолітніх. Відповідальність неповнолітніх за вживання алкогольних напоїв».
  Інспектор наголосила, що на даний час розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітніми є дуже актуальною темою, адже за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я Україна займає перше місце серед досліджених країн світу по вживанню дітьми та підлітками алкоголю та куріння. За вчинення незначних адміністративних проступків, серед яких і розпиття алкогольних напоїв (в тому числі і пива) або поява в п’яному вигляді в громадському місці неповнолітні несуть відповідальність з 16 річного віку.
  Якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у п’яному вигляді відповідальність несуть його батьки.
  Отже, саме батьки відіграють головну роль у формуванні світогляду дітей, саме їм потім доводиться відповідати за вчинки їх нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар