пʼятниця, 6 березня 2020 р.

Методичний марафон вчителів

Членистоногі


  11 03 2020р в Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбувся підсумковий урок з предмету біологія на тему «Членистоногі».  Метою заняття було закріпити, узагальнити та систематизувати знання про особливості зовнішньої та внутрішньої будови членистоногих, визначити їх роль у природі і житті людини, сформувати свідоме бережливе ставлення до представників цього типу.  Урок розпочався з емоційного налаштування.Також були використані таблиці ЗХД (Знаю, Хочу дізнатися, Дізнався): учень на початку уроку записував, що він знає з теми «Перша допомога при укусі отруйних членистоногих» і питання, на які шукає відповідь.  Вправа «Мозковий штурм», під час якої учень відповідав на питання : «Що їх усіх об’єднує?», висловлював свою точку зору щодо середовища існування, розмірів, способу живлення та порівнював представників різних класів за морфологічними ознаками, сприяла узагальненню нового матеріалу.  «Пошук інформації» - це вправа, яка допомогла закріпити здобуті знання, на завершення учень пройшов онлайн тестування https://docs.google.com/forms/d/1R-GfA_x54J5YswrS69NqzXg4tkU1guNvT6Rjvt16AnY/edit  Урок завершили обговоренням першої допомоги при укусах отруйних тварин та здатності застосовувати ці вміння у життєвих ситуаціях.

 








 Експерименти на уроках фізики


Все життя – це експеримент.

                                                                                Чим більше експериментів  
  ти  робиш – тим краще.
Ральф Велдоу Емерсон


      4 березня в Яворівській ЗОШ І-ІІІ ст№2 вчителем фізики та астрономії Тераз Л.Б. був проведений урок-дослід «Експерименти на уроках фізики».
  Мета заняття−підвищення інтересу до вивчення фізики, збагачення кругозору та інтелекту учнів додатковими знаннями.


На уроці учні 10-х класів демонстрували експерименти з різних розділів фізики для дітей 7-х класів. Усі присутні мали можливість перевірити свої теоретичні знання, навички та творчі здібності.




       Звичайні дроби

  21 січня, в Яворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, вчителем математики Л. Шумило у 5-Б класі було проведено відкритий урок на тему: "Звичайні дроби". На уроці учні зробили підсумок вивченого матеріалу. П'ятикласники дізналися історію виникнення дробів в різних країнах, працювали в парах, командах та самостійно перевіряли виконані завдання.
  3 березня, в Яворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, вчителем математики Л. Шумило у 11-Б класі було проведено математичну інтелектуальну гру “Хто зверху”. Команди хлопців і дівчат показали свій інтерес до математики як до науки, творчу активність, вміння швидко та раціонально приймати рішення, логічно мислити, працювати в команді.








Людські чесноти

  У четвер, 27 лютого 2020 року, учитель 3 - Б классу Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Манько Марія Іванівна (кваліфікаційна категорія «спеціаліст першої категорії») провела відкритий урок на тему: «Людські чесноти».
  Урок був насичений різними цікавими прийомами.
   Робота на інтерактивній дошці SMART допомогла учням розкодувати тему уроку. Що таке людські чесноти діти дізналися з різних джерел: перша група працювала з підручником, друга – у словнику, третя – у Інтернеті, а четверта – брала інтерв’ю у гостей, які прийшли на урок.
  За допомогою інноваційного методу «Шість капелюхів» вчителю вдалося розкрити учнів, як творчих та конструктивних мислителів, які вміють узагальнити і систематизувати матеріал, робити вибір, вчитися розуміти інших людей та вміють знаходити нові шляхи розвитку проблеми.
  Учням була запропонована цікава гра «Вчинок героя» ,мета якої відгадати слово. (Совість) Дізнатися і побачити , що таке совість допоміг практичний дослід «Чудодійне зникнення».
  Третьокласники одностайно дійшли висновку, що потрібно бути чесним, ввічливим, добрим , любити один одного і тоді буде панувати мир та злагода на Землі.




Немає коментарів:

Дописати коментар