пʼятниця, 13 березня 2020 р.

STOP булінг





У вівторок, 10 березня 2020 року, практичним психологом Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Юрійчук Х. було проведено заняття з елементами тренінгу «STOP булінг» для учнів 9-Б класу.
          Метою заходу було проінформувати учнів про поняття, форми та структуру  булінгу; виховати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвинути вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки, профілактику насилля в шкільному середовищі.
          Учні ознайомились із видами та основними механізмами розвитку булінгу. Дізнались за якими ознаками можна розпізнати булінг в шкільному середовищі. Обговорили можливі наслідки для жертви булінгу в школі. Переглянули відео-ролик «Обережно, булінг!». Виконували вправи на вироблення навичок безпечної поведінки у конкретній ситуації, пошуку шляхів захисту у ситуації булінгу.
           Як бачимо явище булінгу є поширеним, але в наших силах його зупинити і не лишатися осторонь. Адже слід пам'ятати, що сьогодні ти - спостерігач, а завтра - жертва.

Немає коментарів:

Дописати коментар