вівторок, 14 березня 2023 р.

Ким стати в майбутньому?

Ким стати в майбутньому? Яку професію обрати? Який фах завжди буде престижним, високооплачуваним та матиме попит? Як не помилитися з життєвим вибором?
Ці та багато інших питань хвилюють кожного старшокласника, який задумується над своїм майбутнім. Зробити правильний життєвий вибір – справа нелегка. Дуже часто діти хочуть, аби їм допомогли у виборі професії; інколи вони беруть приклад із близьких, знайомих. А ще дуже добре, коли учням розказують про цікаву професію практично їхні ж однолітки, ще вчора школярі, а сьогодні – студенти ВНЗ. 
Саме з такою місією завітали до школи «Під Ратушею» студенти одного із найпрестижніших вишів – « Українського католицького університету»
 (м. Львів).
Спікери – волонтери школи права Токарєва Анастасія, Борищук Христина, Сичак Віктор (І курс) та Безверхна Діана (ІІ курс) провели перед старшокласниками лекцію на тему  «Праворозуміння».
У нестандартній доступній формі студенти УКУ проінформували учнів про особливості навчання в їхньому закладі вищої освіти, про перспективи, які чекають у майбутньому випускників, про специфіку правознавства як дисципліни .
Учні разом із спікерами пригадали, права та обов'язки людини, з'ясували, які види відповідальності існують за певні правопорушення, а також, з якого віку наступає кримінальна відповідальність за злочин. 
Зустріч завершилась коротенькою вікториною, під час якої школярі закріпили свої знання та навички із правознавства. 
Сподіваємось, що студенти УКУ достукались до сердець наших старшокласників , і вже зовсім скоро цей навчальний заклад поповниться випускниками школи «Під Ратушею». Правильного життєвого вибору вам, наші любі діти!

Немає коментарів:

Дописати коментар